Activiteiten in Ieper

De Westhoek nodigt je uit

Heb je plannen voor een uitstap, museumbezoek, restaurant, recreatie, biertje proeven, ... wij helpen je graag. Ook adressen voor fietsverhuur, taxi regelen, ontbijt bestellen,... vraag ze gerust...  Kortom in vakantiehuis 'ieperlee 23' kan je terecht voor alle nodige info. Er liggen allerlei brochures voor je klaar en een info-map met tips voor uitjes en restaurants.

Er op uit

Wandelen, fietsen, golfen of andere sporten, ... de mogelijkheden zijn enorm. De netwerken zijn prachtig uitgewerkt om je wegwijs te maken; het volledig vernieuwde fietsnetwerk is in gebruik. Verschillende uitgestippelde fietsroutes in Heuvelland, Ieperboog, Noord-Frankrijk werden samengesteld. Fietskaarten te verkrijgen bij de toeristische dienst op de Grote Markt.

Gezellig tafelen

Zoek je een bruine kroeg, een brasserie, een verzorgde lunch, een gastronomisch restaurant of à la Flemish Foodies, ... of verfijnder tot op sterrenniveau: Ieper heeft het allemaal...

Biertje proeven

De talrijke kroegen en brasseries serveren bier van de vele streekgebonden brouwerijen. In het centrum bij het Houten Paard kan je ook de enige stadsbrouwerij 'de Kazematten' bezoeken op zaterdagnamiddag. Daar wordt het lokale bier 'Wipers Times 14' en 'Grotten Santé' gebrouwen. Proeven kan je overal en kopen ook in de vele café's en winkeltjes verspreid in de stad.

Musea - cultuur

In Ieper zijn tal van musea. Het 'in Flanders Fieldmuseum' vertelt het verhaal over WO I. Vanaf de zomer 2017 opent ook het nieuwe stadsmuseum 'Yper museum' in de Lakenhallen, dat oa. de mijlpalen in de rijke geschiedenis van de stad zal brengen, alssok plaats laat voor tijdelijke tentoonstellingen. Ook zeker een bezoek waard met de kinderen!

In Zonnebeke vind je het 'Memorial Museum Passchendaele', gelegen in een kasteelpark; een belevenis! En 5 minuutjes verder Tyne Cot Cemetery, het grootste Engels kerkhof van Europa. In Langemark-Poelkapelle het Duits kerkhof en en Houthulst het Belgisch kerkhof, ... slechts op een 10-tal km van elkaar gelegen.

Voor de kids

Een wandeling op de Vestingen, de speelpleinen, kindgericht museumbezoek, fietsen  of het mooie pretpark Bellewaerde: op slechts 5 minuutjes rijden! Plopsaland op 45 minuutjes rijden.

Hieronder enkele links om je op weg te helpen of ideetjes op te doen.

www.toerisme-ieper.be     www.flandersfields.be    www.lastpost.be

www.westtoer.be    www.toerismewesthoek.be    www.fietsroute.org     www.west-vlaanderen.be/kwaliteit

www.ieperopengolf.be    www.golfpalingbeek.be    www.bellewaerde.be    www.kazematten.be

https://www.tripadvisor.com/VacationRentalReview-g188675-d10089965-Holiday_Home_ieperlee_23-Ieper_Ypres_West_Flanders_Province.html

Dit is een Charmio charmeverblijf - Bed & Breakfast en Charmehotels